MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fasolkę po bretońsku zna każdy, ale soję? Okazuje się, że te...
fot. pixabay.com/Jing

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Soja niczym fasolka po bretońsku

Fasolkę po bretońsku zna każdy, ale soję? Okazuje się, że te nasiona także można wykorzystać w przepisie. Szklankę suchej soi moczymy przez noc, następnie opłukujemy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy godzinę. W zależności od wersji – mięsnej lub warzywnej, dobieramy resztę składników. W pierwszym przypadku smażymy boczek, kiełbasę i cebulkę, w drugim może to być papryka z pomidorami i czosnkiem. Zalewamy całość przecierem pomidorowym lub passatą i łączymy z soją. Przyprawiamy i gotujemy jeszcze ok. kwadransa.

Zobacz również

Dostępne oferty pracy - Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Koszalinie

Dostępne oferty pracy - Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Koszalinie

Atrakcyjne wakacyjne niedziele dla dzieci w Warcie. Najbliższa 7 lipca ZDJĘCIA

Atrakcyjne wakacyjne niedziele dla dzieci w Warcie. Najbliższa 7 lipca ZDJĘCIA

Polecamy

Jedz i chudnij. Poprawisz swój metabolizm i spalisz tłuszcz

HIT DNIA
Jedz i chudnij. Poprawisz swój metabolizm i spalisz tłuszcz

Dorota Landowska chroni swoją prywatność. Czy wiesz, kto jest jej mężem?

Dorota Landowska chroni swoją prywatność. Czy wiesz, kto jest jej mężem?

Ten ekspresowy chleb piekę co kilka dni. Rumiana i chrupiąca skórka jest obłędna

Ten ekspresowy chleb piekę co kilka dni. Rumiana i chrupiąca skórka jest obłędna