MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Badania potwierdzają, że spożywanie miodu obniża poziom...
fot. rawpixel.com/Freepik

Ta pasta to samo dobro! Jest nie tylko pyszna, ale ma zbawienne działanie na serce oraz skórę. Możesz ją jeść, pić i aplikować na skórę

Miód i cynamon na za wysoki poziom cholesterolu

Badania potwierdzają, że spożywanie miodu obniża poziom cholesterolu LDL (złego) o 6-do 11 proc., a poziom trójglicerydów nawet o 11 proc. Jednocześnie miód może również podnosić poziom „dobrego” cholesterolu o około 3 proc.

Z kolei jedna dzienna dawka cynamonu obniżyła poziom cholesterolu całkowitego średnio o 16 mg/dl, cholesterolu LDL (złego) o 9 mg/dl i trójglicerydów o 30 mg/dl. Zaobserwowano również niewielki wzrost poziomu HDL (dobrego) cholesterolu.

Zobacz również

Waleczni Polacy nie sprostali wicemistrzom świata.

Waleczni Polacy nie sprostali wicemistrzom świata.

Noc Muzeów w Radomiu. Wyśmienity koncert przebojów PRL-u [ZDJĘCIA]

Noc Muzeów w Radomiu. Wyśmienity koncert przebojów PRL-u [ZDJĘCIA]

Polecamy

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków