MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Następnie oddziel żółtka od białek do oddzielnych miseczek....
fot. Katarzyna Puczyńska

Tradycyjny pleśniak. Pyszne ciasto z powidłami śliwkowymi i bezą. Przepis, który zawsze się udaje

Ciasto pleśniak. Krok 2

Następnie oddziel żółtka od białek do oddzielnych miseczek. Żółtka dodaj do mąki. Wsyp także proszek do pieczenia i szklankę cukru. Całość posiekaj nożem, a następnie szybko zagnieć rękami. Pamiętaj, że kruche ciasto nie lubi długiego wyrabiania.

Zobacz również

Sebastian Machowski: Nie możemy pozwalać Kingowi na łatwe punkty

Sebastian Machowski: Nie możemy pozwalać Kingowi na łatwe punkty

Górnik stracił punkty w meczu ze Stalą. Łęcznianie nadal nie są pewni baraży

Górnik stracił punkty w meczu ze Stalą. Łęcznianie nadal nie są pewni baraży

Polecamy

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach