MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Liście brzozy są jak najbardziej jadalne, chociaż lepiej je...
fot. pixabay.com

Zjedz te liście. Poszukaj w okolicy lipy, morwy i głogu, co jeszcze? Lepiej na surowo, czy po ugotowaniu?

Brzoza

Liście brzozy są jak najbardziej jadalne, chociaż lepiej je np. zaparzyć, ponieważ surowe pozostawią w ustach gorzki posmak, który może utrzymywać się przez długi czas. Liście można również suszyć i używać razem z innymi ziołami do przygotowania herbaty. W sałatce smak liści brzozy może być trochę zbyt intensywny.

Zobacz również

Muszyna znów pełna turystów. W weekend sądeckie uzdrowisko odwiedziły tłumy

Muszyna znów pełna turystów. W weekend sądeckie uzdrowisko odwiedziły tłumy

Zwycięzca Rajdu Nadwiślańskiego: "Piekielnie ślisko". Zobacz zdjęcia z rywalizacji

Zwycięzca Rajdu Nadwiślańskiego: "Piekielnie ślisko". Zobacz zdjęcia z rywalizacji

Polecamy

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna